Stmievací schodiskový automat DIM-2-1H: Ideálne riešenie pre simuláciu východu a západu slnka pri chove zvierat

Stmievací schodiskový automat DIM-2-1h/230V slúži na simuláciu prirodzeného denného cyklu pomocou postupného rozsvietenia a zhasnutia svetiel. Tento automat je ideálny pre prostredia, kde je potrebné regulovať biorytmy – napríklad v chove vtákov, hydiny, teráriách či skleníkoch, kde plynulé zmeny osvetlenia pomáhajú vytvárať optimálne podmienky.

 

Funkcia:

  • Ovládanie prebieha cez vstup T2, ktorý je pripojený na tú istú fázu ako napájanie automatu (svorka A1).
  • Po zopnutí spínacích hodín sa spustí časovanie t1 a svetlá sa postupne rozsvietia na maximálny jas, nastavený na automate.
  • Po rozopnutí spínača sa aktivuje časovanie t2 a následne dôjde k plynulému stmievanie počas času t3.

schema-zapojenia-SHT-1_a_DIM-2

 

Príklad použitia:

Ak chcete začať deň o 6:00, nastavíte spínacie hodiny (napríklad digitálne spínacie hodiny SHT-1/230) na zapnutie v tomto čase. Automat začne postupne zvyšovať jas od 0 % a po uplynutí času t1 dosiahne maximálnu hodnotu. Na ukončenie dňa o 20:00 nastavíte spínacie hodiny na vypnutie o 19:30. Čas t2 nastavíte na nulu a čas t3 na 30 minút. O 20:00 sa jas stlmí na 0 %.

Kompatibilita a možnosti:

Stmievací schodiskový automat DIM-2-1h/230V je triakový stmievač, ktorý umožňuje stmievanie svetelných zdrojov kompatibilných s triakovým stmievaním. Je vhodný pre bežne dostupné stmievateľné LED žiarovky, a dokonca je možné stmievať aj LED pásy, ak sa použije triakom stmievateľný napájací zdroj.

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz